Skip to main content
THE GLOBAL LEADERSHIP SUMMIT
GURU-GURU 2023/24 SABAH
akan datang
THE GLOBAL LEADERSHIP SUMMIT GURU-GURU 2023/24 SABAH
akan datang
THE GLOBAL LEADERSHIP SUMMIT GURU-GURU 2023/24 SABAH

PIMPIN
DI MANA
ANDA

BERADA. TINGGAL. BEKERJA. BERKHIDMAT.

akan datang

Jangan Berhenti Belajar

The Global Leadership Summit (GLS) adalah pengalaman kepemimpinan terbesar di dunia yang bekerjasama dengan gereja, pelayanan, dan organisasi tempatan untuk membantu para pemimpin bertumbuh dan menjadi katalis perubahan.

Dengan perkongsian pakar-pakar terkemuka dari berbagai industri yang mewakili kerohanian dan pasaran, GLS akan menyemarakkan inspirasi, menyegarkan visi anda, dan mencetuskan tindakan yang disengajakan untuk tidak pernah berhenti belajar! Buatlah komitmen sekarang untuk mendapatkan tempat anda di GLS24, di mana anda akan menyertai ratusan ribu pemimpin seperti ANDA!

INDIVIDU

GLS GURU-GURU SABAH 2023/24

akan datang
BIASA
HARGA

more details to come

  • Termasuk makan tengah hari dan minum petang
  • Peluang untuk berhubung dengan pemimpin di seluruh Malaysia
  • Kisah Kepimpinan yang Ampuh
AKAN DATANG

PENCERAMAH

GLS 23/24

PENCERAMAH
GLS 23/24

Pakar-pakar kepimpinan kami mewakili yang terbaik dalam kebijaksanaan kerohanian dan pengetahuan pasar untuk memberi inspirasi dan melengkapi anda dalam perjalanan kepimpinan anda, sehingga anda dapat menjadi katalis untuk perubahan di dunia.

Global Leadership Summit selalu menampilkan penceramah bertaraf dunia. Alumni-alumni terdahulu termasuk Craig Groeschel, Patrick Lencioni, T.D. Jakes, Marcus Buckingham, Simon Sinek, Juliet Funt, Dr. Henry Cloud, dan John C. Maxwell, hanya sebahagian dari mereka!

Kami yakin bahawa pada tahun 2024, fakulti bertaraf dunia kami akan berkongsi pandangan mereka yang khas, memberi inspirasi dan melengkapi anda dengan kemahiran praktikal yang anda boleh gunakan serta-merta.

Tema untuk 2023/2024:

PIMPIN DI MANA ANDA BERADA
global leadership summit improve productivity 68
MEMPERBAIKI PRODUKTIVITI

Mengapa anda perlu hadir?

Pengaruh anda memberi kesan kepada orang di sekeliling anda setiap hari – baik atau buruk, dalam cara yang besar dan kecil.
Semasa musim yang mungkin telah menghabiskan tenaga anda, membantutkan pertumbuhan anda atau meninggalkan anda dalam kegelapan, sudah tiba masanya untuk mencari semula harapan baharu untuk masa depan anda untuk menguatkan lagi perbezaan positif yang boleh anda lakukan.

global leadership summit improve job 81
MEMPERBAIKI KEPUASAN DALAM PEKERJAAN

Kepimpinan anda penting

Apabila anda melabur dalam memperkembangkan kemahiran kepimpinan anda, anda juga memberi hikmat dan kemahiran kembali kepada semua orang di sekeliling anda. Anda memperkukuhkan hubungan anda, membina kepercayaan pasukan anda, berinovatif ke arah masa depan yang lebih baik dan menghadapi cabaran dengan perspektif yang baru – bukan sahaja anda berkembang maju, tetapi keluarga anda, perniagaan anda, gereja dan komuniti anda juga berkembang maju.

global leadership summit improve work 74
MEMPERBAIKI KUALITI KERJA

Selama 25 tahun….

The Global Leadership Summit telah menyampaikan banyak pandangan kepimpinan yang mendapat maklum balas yang positif daripada para peserta yang menyertai. (merujuk kepada penyelidikan bebas yang dilakukan oleh Excellence in Giving).

Gambar acara GLS yang lalu

Apa yang dikatakan para peserta?

Setiap orang mempunyai kapasiti untuk memimpin – kerana setiap orang mempunyai pengaruh.​
Tak kira anda adalah eksekutif atau seorang pelajar, anda boleh mengalami pertumbuhan apabila anda melabur dalam memperkembangkan kemahiran kepimpinan anda

2 Hari Pembelajaran Luar Biasa melalui Sidang Kemuncak Kepimpinan Global oleh GLN Malaysia. Melabur dalam pertumbuhan peribadi saya adalah keputusan Kepimpinan terbaik yang boleh saya buat. Setiap orang mempunyai keupayaan untuk mempengaruhi. GLN ialah komuniti yang ingin tahu, berfikiran pertumbuhan, orang yang didorong oleh perubahan yang komited untuk membangunkan kemahiran kepimpinan mereka untuk memaksimumkan pengaruh mereka bagi tujuan menyemarakkan transformasi positif di mana sahaja mereka tinggal dan bekerja.

Setiap hari, saya menghitung berkat saya. Semasa saya meneruskan perjalanan saya untuk menyumbang kepada orang di sekeliling saya, saya bersyukur atas kegagalan yang saya alami, orang yang saya temui setiap hari, peluang terlepas dan diperoleh, badan dan minda yang sihat.

- Ann L.

Kebanyakan kandungan adalah kali pertama mendengarnya. Sangat mencerahkan. Mendengar daripada orang yang takut kepada Tuhan yang telah memberi impak dan inspirasi kepada ramai adalah sangat menggalakkan. Masa untuk menemui pemimpin dalam diri saya!

- Hillary L, Peserta, Malaysia

Sebagai peserta Sidang Kemuncak kali pertama, saya rasa salah satu perkara yang paling berkesan ialah menyedari bahawa SAYA seorang pemimpin. Bahawa saya BOLEH dan HARUS mula memupuk kualiti kepimpinan yang tulen dan berkesan mulai saat ini dan seterusnya, kerana tidak ada perkara seperti belajar menjadi pemimpin hanya apabila saya mendapat gelaran 'pemimpin'. Kedua dan yang penting, kebanyakan "latihan" kepimpinan sering menumpukan pada prinsip generik dan cara praktikal untuk memimpin pasukan seseorang, berdasarkan suasana korporat/berasaskan kerjaya. Tetapi Sidang Kemuncak ini telah membuka mata saya untuk melihat kepimpinan dalam setiap aspek kehidupan saya (keluarga, kementerian, malah kepimpinan PERIBADI seseorang), dan menerapkan kualiti kepimpinan dengan cara yang fleksibel dan pelbagai aspek.

- Rachel G, Peserta, Malaysia

Ramai pemimpin pastoral dan ramai pemimpin perniagaan datang untuk mengambil bahagian. Semua orang merasakan bahawa mereka telah memperoleh banyak. Penjagaan pastoral gereja mereka dan pengurusan seluruh perusahaan membawa banyak idea baru.

- Xia Zhongjian, Taiwan Gospel Advancement Association, Malaysia

Pembelajaran tidak pernah berhenti, dan saya sangat bersyukur kerana dapat memperuntukkan 2 hari untuk menyertai Sidang Kemuncak Kepimpinan Global di KL.

Sedikit kebijaksanaan mencurah-curah daripada pemimpin yang sangat berpengalaman dan terbilang seperti Roshan Thiran, Datuk Seri Idris Jala mengenai kepimpinan transformasi dalam 6 langkah, Henry Kaestner, Daniel Pink dengan 4 kategori penyesalan dan tindakan untuk memperbaikinya, dan Sahar Hashemi OBE untuk mengetahui 100% daripada anda dalam menjadi seorang usahawan. Jadi diberkati dengan lebih banyak pembelajaran.

- Jasmine N.