Skip to main content
THE GLOBAL LEADERSHIP SUMMIT 2023/24 BAHASA MALAYSIA
23hb & 24hb OGOS 2024 (PENANG)
THE GLOBAL LEADERSHIP SUMMIT 2023/24 BAHASA MALAYSIA
23hb & 24hb OGOS 2024 (PENANG)
THE GLOBAL LEADERSHIP SUMMIT 2023/24 BAHASA MALAYSIA

PIMPIN
DI MANA
ANDA

BERADA. TINGGAL. BEKERJA. BERKHIDMAT.

23hb & 24hb OGOS 2024 (PENANG)

Jangan Berhenti Belajar

The Global Leadership Summit (GLS) adalah pengalaman kepemimpinan terbesar di dunia yang bekerjasama dengan gereja, pelayanan, dan organisasi tempatan untuk membantu para pemimpin bertumbuh dan menjadi katalis perubahan.

Dengan perkongsian pakar-pakar terkemuka dari berbagai industri yang mewakili kerohanian dan pasaran, GLS akan menyemarakkan inspirasi, menyegarkan visi anda, dan mencetuskan tindakan yang disengajakan untuk tidak pernah berhenti belajar! Buatlah komitmen sekarang untuk mendapatkan tempat anda di GLS24, di mana anda akan menyertai ratusan ribu pemimpin seperti ANDA!

INDIVIDU

GLS Bahasa Malaysia 2023/24

23hb & 24hb Ogos 2024

9am to 5pm
Excel Point Community Church

BIASA
HARGA

RM 80 seorang

  • GLS secara fizikal di Georgetown, Penang
  • Termasuk makan tengah hari dan minum petang
  • Peluang untuk berhubung dengan pemimpin di seluruh Malaysia
  • Kisah Kepimpinan yang Ampuh
DAFTAR SEKARANG

PENCERAMAH

GLS 23/24

PENCERAMAH
GLS 23/24

Pakar-pakar kepimpinan kami mewakili yang terbaik dalam kebijaksanaan kerohanian dan pengetahuan pasar untuk memberi inspirasi dan melengkapi anda dalam perjalanan kepimpinan anda, sehingga anda dapat menjadi katalis untuk perubahan di dunia.

Global Leadership Summit selalu menampilkan penceramah bertaraf dunia. Alumni-alumni terdahulu termasuk Craig Groeschel, Patrick Lencioni, T.D. Jakes, Marcus Buckingham, Simon Sinek, Juliet Funt, Dr. Henry Cloud, dan John C. Maxwell, hanya sebahagian dari mereka!

Kami yakin bahawa pada tahun 2024, fakulti bertaraf dunia kami akan berkongsi pandangan mereka yang khas, memberi inspirasi dan melengkapi anda dengan kemahiran praktikal yang anda boleh gunakan serta-merta.

FOUNDING AND SENIOR PASTOR, LIFE.CHURCH

BEST-SELLING AUTHOR

Masa Depan Kepimpinan adalah Amanah

Diiktiraf secara global sebagai pemimpin pemimpin, Craig Groeschel ialah pengasas dan paderi kanan Life.Church. Terkenal dengan pendekatan dakwah mereka untuk memanfaatkan teknologi terkini, Life.Church memudahkan perkhidmatan dalam talian dan bersemuka di 40 kampus dengan kehadiran mingguan lebih 85,000 orang. Pencipta inovatif Aplikasi Bible YouVersion, yang mempunyai lebih daripada setengah bilion muat turun di seluruh dunia, Life.Church memainkan peranan penting dalam menyediakan alatan percuma kepada gereja yang menavigasi pengalaman maya berikutan pandemik kesihatan global pada tahun 2020. Bagi pihak Sidang Kemuncak Kepimpinan Global , beliau menganjurkan untuk membina pemimpin dalam setiap sektor masyarakat. Beliau ialah pengarang terlaris New York Times dan hos bagi Podcast Kepimpinan Craig Groeschel peringkat teratas

CREATOR, DIRECTOR, AND CO-WRITER OF THE CHOSEN

The Chosen: One on One with Dallas Jenkins

Pada usia 25 tahun, Dallas Jenkins menghasilkan ciri bebas Hometown Legend, yang diedarkan oleh Warner Brothers. Dalam tempoh 20 tahun sejak itu, beliau telah mengarah dan menghasilkan lebih sedozen filem dan filem pendek untuk Universal, Lionsgate, Pureflix, Hallmark Channel, dan Amazon. Dia kini menulis, mengarah, dan menghasilkan projek media yang dibiayai orang ramai terbesar sepanjang zaman, siri berbilang musim tentang kehidupan Yesus bertajuk The Chosen. Fenomena global, The Chosen ialah projek hiburan terbesar yang disokong peminat sepanjang masa dan telah memperoleh lebih 520 juta episod tontonan di seluruh dunia. Ia tersedia pada perkhidmatan penstriman utama seperti Amazon Prime, Netflix dan Peacock sementara semua musim kekal percuma dalam aplikasi mudah alih dan TV The Chosen. Ia juga telah diterjemahkan ke dalam lebih daripada 50 bahasa dan tayangan teater acara khas telah mengutip lebih $35 juta di box office domestik (dengan penonton sedar bahawa ia akan disiarkan secara percuma dalam masa beberapa minggu).

FOUNDER, HABITS ACADEMY

BEST-SELLING AUTHOR

Memanfaatkan Kuasa Tabiat Atom

James Clear ialah salah seorang pakar terkemuka dunia dalam pembentukan tabiat. Bukunya yang paling laris di New York Times, Atomic Habits, telah terjual lebih 10 juta salinan di seluruh dunia, telah diterjemahkan ke dalam lebih daripada 50 bahasa, merupakan buku terlaris nombor satu pada 2021 di Amazon, dan juga buku audio nombor satu di Audible . Dikenali dengan keupayaannya untuk menyaring topik yang kompleks kepada tingkah laku mudah yang boleh digunakan dengan mudah dalam kehidupan harian dan kerja, surat berita e-mel "3-2-1" Clear dihantar kepada lebih daripada 1 juta pelanggan setiap minggu. Beliau telah menyampaikan ajarannya kepada khalayak di banyak syarikat Fortune 500, termasuk Microsoft, Facebook dan Google. Karya beliau telah dipaparkan dalam Time, The New York Times, The Wall Street Journal, dan di CBS This Morning.

FOUNDER, SSEKO DESIGNS

BEST-SELLING AUTHOR

Ia Sunyi di Puncak (tetapi ia tidak semestinya)

Liz Forkin Bohannon ialah pengasas Sseko Designs, pengarang buku Beginner’s Pluck: Build your Life of Purpose & Impact Now, dan hos podcast Plucking Up. Melalui kerjanya dalam industri fesyen, Bohannon berusaha untuk mencipta peluang pendidikan dan ekonomi untuk wanita di seluruh dunia dan menerapkan ketelusan dan ekuiti radikal ke dalam rantaian bekalan global. Dia menggunakan perjalanan dan pembelajaran keusahawanannya sebagai pengarang, penulis dan penceramah untuk memberi inspirasi dan melengkapkan pemimpin di seluruh dunia untuk membina kehidupan yang mempunyai tujuan, semangat dan impak. Kisah Bohannon telah dipaparkan dalam berpuluh-puluh penerbitan, termasuk Vogue, Redbook, Fortune, dan O, dan muncul dalam siaran nasional, termasuk Shark Tank ABC dan Good Morning America. Antara penghormatan terkenal yang lain, Bohannon telah dinamakan sebagai Pemimpin Transformasi tiga teratas oleh John Maxwell, Forbes menyenaraikannya sebagai 20 penceramah awam terbaik di A.S., dan Bloomberg Businessweek menamakannya sebagai usahawan sosial terkemuka untuk ditonton.

SPEAKER

PASTOR, WILLOW CREEK COMMUNITY CHURCH

Diniatkan untuk Kebaikan

Sebagai penceramah antarabangsa di gereja, persidangan dan gereja besar universiti, Megan Fate Marshman adalah suara utama kepada generasi ini. Beliau kini sedang menamatkan Ijazah Kedoktoran Kementerian sambil berkhidmat sebagai paderi mengajar di Gereja Komuniti Willow Creek dan sebagai Pengarah Kementerian Wanita di Kem Kristian Tasik Hume. Dia juga menggembala wanita di gereja asalnya, Arbor Road di Long Beach, CA. Megan baru-baru ini mengeluarkan kajian Bible Beautiful Word: John (2022, Harper Collins), mengarang buku dan kajian Bible Meant for Good (2020, Zondervan), SelfLess (2017, David C Cook), dan menulis bersama buku 7 Family Ministry Essentials bersama Dr. Michelle Anthony (2015, David C Cook).

FOUNDING AND LEAD PASTOR, FELLOWSHIP CHURCH

FOUNDER AND CEO, THE GREATEST STORY, INC.

BEST-SELLING AUTHOR

Memimpin dalam Ruang Sukar

Albert Tate ialah pengasas dan paderi utama Fellowship Church di Los Angeles, California. Dia memulakan pelayanannya menggembalakan hanya beberapa keluarga di Gereja Sweet Home di Mississippi sebelum berkhidmat di Gereja Lake Avenue yang bersejarah di Pasadena, California. Mendengar panggilan daripada Tuhan untuk membina gereja, Albert dan isterinya, LaRosa, melancarkan Gereja Fellowship pada Januari 2012. Dalam sejarahnya yang singkat, gereja antara generasi yang berpusatkan injil, berbilang etnik, dan telah pun bertapak kukuh di rantau ini untuk mencapai kejayaan. , kehormatan, dan kuasa transformasi Kristus. Sebagai seorang komunikator yang dinamik, Albert bersemangat untuk berkongsi Injil Yesus Kristus di peringkat tempatan dan global. Beliau berkhidmat dalam Lembaga Pemegang Amanah di Universiti Azusa Pacific, Rangkaian Kepimpinan Global dan Pertubuhan Penanaman Gereja Global, Stadia. Albert ialah Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif The Greatest Story, Inc. Beliau ialah pengarang How We Love Matters: A Call to Practice Relentless Racial Reconciliation dan Disobedient God: Trusting a God Who Goes Off Script.

DIRECTOR OF THE HOOVER INSTITUTE

66TH SECRETARY OF STATE

AUTHOR & PROFESSOR

Merundingkan Masa Depan Anda

Setiausaha Condoleezza Rice ialah Pengarah Institusi Hoover di Universiti Stanford dan Felo Kanan Dasar Awam. Rice berkhidmat sebagai Setiausaha Negara Amerika Syarikat ke-66 dan sebagai Penolong Presiden George W. Bush kepada Presiden Hal Ehwal Keselamatan Negara. Pada tahun 2022, beliau menjadi pemilik sebahagian Denver Broncos dan merupakan Naib Pengerusi Lembaga Gabenor Kelab Lelaki & Perempuan Amerika. Rice ialah Felo Akademi Seni dan Sains Amerika dan telah dianugerahkan lebih 15 ijazah kedoktoran kehormat. Beliau telah mengarang dan mengarang bersama banyak buku, yang terbaru To Build a Better World, yang dikarang bersama Philip Zelikow. Buku laris beliau yang lain termasuk Orang Biasa Luar Biasa dan Tiada Penghormatan Lebih Tinggi.

FOUNDER AND PRESIDENT, THE TABLE GROUP

BEST-SELLING AUTHOR

Keberanian dalam Masa Seperti Ini

Patrick Lencioni ialah pengasas dan presiden The Table Group, sebuah firma yang berdedikasi untuk menyediakan idea, produk dan perkhidmatan kepada organisasi yang meningkatkan kerja berpasukan, kejelasan dan penglibatan pekerja. Keghairahan Lencioni terhadap organisasi dan orang yang bekerja di dalamnya tercermin dalam penulisan, pertuturan dan perundingan eksekutifnya. Beliau adalah pengarang 12 buku terlaris dengan lebih 7,000,000 naskhah terjual. Selepas lebih 20 tahun dicetak, buku klasiknya, The Five Dysfunctions of a Team, kekal dalam senarai terlaris negara. Buku terbaharu beliau, The Six Types of Working Genius: A Better Way to Understand Your Gifts, Your Frustrations and Your Team, telah dikeluarkan pada September 2022, dan direka untuk membantu orang ramai mencari kegembiraan dan tenaga dalam kerja mereka. Beliau juga merupakan hos podcast perniagaan popular, At the Table bersama Patrick Lencioni.

LEAD PASTOR, SOUL CITY CHURCH

SPEAKER; AUTHOR

Apa yang Ada Sekarang?

Jeanne Stevens ialah salah seorang Pendeta Utama Gereja Soul City di kawasan kejiranan West Loop yang dinamik di Chicago, yang dia dan suaminya, Jarrett, bermula pada tahun 2010. Seorang penceramah, pemimpin dan penulis yang dicari, Jeanne ialah pengarang pelbagai ibadah, termasuk "Less is More" yang baru dikeluarkan, dan buku terbarunya, "What's here now?", yang menjadi laris di Amazon. Jeanne ialah duta untuk Wawasan Dunia dan mempelopori Kempen CHOSEN pada 2019. Keghairahannya untuk membangunkan orang ramai supaya hidup dengan berani dan sepenuhnya memberikannya suara harapan dan cabaran yang unik.

Tema untuk 2023/2024:

PIMPIN DI MANA ANDA BERADA
global leadership summit improve productivity 68
MEMPERBAIKI PRODUKTIVITI

Mengapa anda perlu hadir?

Pengaruh anda memberi kesan kepada orang di sekeliling anda setiap hari – baik atau buruk, dalam cara yang besar dan kecil.
Semasa musim yang mungkin telah menghabiskan tenaga anda, membantutkan pertumbuhan anda atau meninggalkan anda dalam kegelapan, sudah tiba masanya untuk mencari semula harapan baharu untuk masa depan anda untuk menguatkan lagi perbezaan positif yang boleh anda lakukan.

global leadership summit improve job 81
MEMPERBAIKI KEPUASAN DALAM PEKERJAAN

Kepimpinan anda penting

Apabila anda melabur dalam memperkembangkan kemahiran kepimpinan anda, anda juga memberi hikmat dan kemahiran kembali kepada semua orang di sekeliling anda. Anda memperkukuhkan hubungan anda, membina kepercayaan pasukan anda, berinovatif ke arah masa depan yang lebih baik dan menghadapi cabaran dengan perspektif yang baru – bukan sahaja anda berkembang maju, tetapi keluarga anda, perniagaan anda, gereja dan komuniti anda juga berkembang maju.

global leadership summit improve work 74
MEMPERBAIKI KUALITI KERJA

Selama 25 tahun….

The Global Leadership Summit telah menyampaikan banyak pandangan kepimpinan yang mendapat maklum balas yang positif daripada para peserta yang menyertai. (merujuk kepada penyelidikan bebas yang dilakukan oleh Excellence in Giving).

Gambar acara GLS yang lalu

Apa yang dikatakan para peserta?

Setiap orang mempunyai kapasiti untuk memimpin – kerana setiap orang mempunyai pengaruh.​
Tak kira anda adalah eksekutif atau seorang pelajar, anda boleh mengalami pertumbuhan apabila anda melabur dalam memperkembangkan kemahiran kepimpinan anda

2 Hari Pembelajaran Luar Biasa melalui Sidang Kemuncak Kepimpinan Global oleh GLN Malaysia. Melabur dalam pertumbuhan peribadi saya adalah keputusan Kepimpinan terbaik yang boleh saya buat. Setiap orang mempunyai keupayaan untuk mempengaruhi. GLN ialah komuniti yang ingin tahu, berfikiran pertumbuhan, orang yang didorong oleh perubahan yang komited untuk membangunkan kemahiran kepimpinan mereka untuk memaksimumkan pengaruh mereka bagi tujuan menyemarakkan transformasi positif di mana sahaja mereka tinggal dan bekerja.

Setiap hari, saya menghitung berkat saya. Semasa saya meneruskan perjalanan saya untuk menyumbang kepada orang di sekeliling saya, saya bersyukur atas kegagalan yang saya alami, orang yang saya temui setiap hari, peluang terlepas dan diperoleh, badan dan minda yang sihat.

- Ann L.

Kebanyakan kandungan adalah kali pertama mendengarnya. Sangat mencerahkan. Mendengar daripada orang yang takut kepada Tuhan yang telah memberi impak dan inspirasi kepada ramai adalah sangat menggalakkan. Masa untuk menemui pemimpin dalam diri saya!

- Hillary L, Peserta, Malaysia

Sebagai peserta Sidang Kemuncak kali pertama, saya rasa salah satu perkara yang paling berkesan ialah menyedari bahawa SAYA seorang pemimpin. Bahawa saya BOLEH dan HARUS mula memupuk kualiti kepimpinan yang tulen dan berkesan mulai saat ini dan seterusnya, kerana tidak ada perkara seperti belajar menjadi pemimpin hanya apabila saya mendapat gelaran 'pemimpin'. Kedua dan yang penting, kebanyakan "latihan" kepimpinan sering menumpukan pada prinsip generik dan cara praktikal untuk memimpin pasukan seseorang, berdasarkan suasana korporat/berasaskan kerjaya. Tetapi Sidang Kemuncak ini telah membuka mata saya untuk melihat kepimpinan dalam setiap aspek kehidupan saya (keluarga, kementerian, malah kepimpinan PERIBADI seseorang), dan menerapkan kualiti kepimpinan dengan cara yang fleksibel dan pelbagai aspek.

- Rachel G, Peserta, Malaysia

Ramai pemimpin pastoral dan ramai pemimpin perniagaan datang untuk mengambil bahagian. Semua orang merasakan bahawa mereka telah memperoleh banyak. Penjagaan pastoral gereja mereka dan pengurusan seluruh perusahaan membawa banyak idea baru.

- Xia Zhongjian, Taiwan Gospel Advancement Association, Malaysia

Pembelajaran tidak pernah berhenti, dan saya sangat bersyukur kerana dapat memperuntukkan 2 hari untuk menyertai Sidang Kemuncak Kepimpinan Global di KL.

Sedikit kebijaksanaan mencurah-curah daripada pemimpin yang sangat berpengalaman dan terbilang seperti Roshan Thiran, Datuk Seri Idris Jala mengenai kepimpinan transformasi dalam 6 langkah, Henry Kaestner, Daniel Pink dengan 4 kategori penyesalan dan tindakan untuk memperbaikinya, dan Sahar Hashemi OBE untuk mengetahui 100% daripada anda dalam menjadi seorang usahawan. Jadi diberkati dengan lebih banyak pembelajaran.

- Jasmine N.